Tojásételekhez, halakhoz kiváló

Milyen egy boros mikrós mártás?

Elsősorban halakhoz és tojás ételekhez ajánlott a hollandi mártás, amelyet krémszerűre keverünk, és 6 perc alatt elkészíthető.

2011.08.31 06:29ma.hu

Remek boros hollandi mártás készíthető mindössze 6 perc alatt az alábbi összetevőkből, amelyet aztán halfélékhez és tojásból készült ételekhez is fogyaszthatunk.

Hozzávalók:

- 15 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál száraz fehér bor
- 1 kiskanál fehér borecet
- só
- őrölt bors

A vajat egy pohárban 750 wattal 1 perc alatt megolvasztjuk. Egy mély tűzálló tálban a tojássárgáját a borssal és az ecettel megsózva, megborsozva a habverővel felkeverjük, majd 360 wattal 3 percig főzzük.

Ezután a vajat beleöntjük és a habverővel szüntelenül tovább verjük, egészen addig, amíg habos, krémszerű masszát nem kapunk.

Apróra vágott kaporral, vagy egy kiskanál mustárral, esetleg néhány csepp citrommal ízesítve más-más ízű hollandi mártást kínálhatunk, amely elsősorban halakhoz és tojásételekhez illik.

Elkészítési idő: 6 perc. Italajánlat: száraz fehér bor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.