Kiegészíti a kapribogyó, olívaolaj és a ringli

Amikor a pizzasütő padlizsánt ragad

A pogácsaszerűen kockázott padlizsánok önmagukban is érdekes látványt nyújtanak, a gasztronómiai élvezet azonban természetesen nem ér itt véget.

2011.08.30 06:29ma.hu

Hogyan is készül a padlizsán pizzasütő módra? A különleges étel főleg ízletesen elkészített zöldségeket tartalmaz, így a diéta sem sérül, ha megkóstoljuk!

Hozzávalók 4 személyre:

- 4 padlizsán (800 gr)
- só, bors
- 1 nagy fej hagyma
- ½ kg paradicsom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 olajos ringli
- 10-15 kapribogyó
- 1 csipet morzsolt origano (szurokfű)
- 1 ágacska (10 cm) rozmaring
- néhány bazsalikomlevél

A padlizsánokat megmossuk, hámozatlanul, hosszában kettévágjuk, húsukat pogácsaszerűen bekockázzuk, ½ órára besózzuk. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk.

A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, és magjaikat eltávolítjuk, felaprózzuk. 2 evőkanál olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, az elmorzsolt ringlit és kapribogyót, az origanóval és a rozmaringgal fűszerezzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő nélkül 20 percig sűrítjük.

A sütőt előmelegítjük 180 C-fokra. A maradék olajjal kikenjük a sütőtepsit. A padlizsánokat leöblítjük, kinyomkodjuk, papírkendővel szárazra törölgetjük, vágott felükkel lefelé a tepsibe fektetjük és 15 percig, félpuhára sütjük.

Óvatosan, sütőlapáttal megfordítjuk őket, a tetejüket egy kissé benyomjuk, rásimítjuk a paradicsomos ragut és további 15 percig sütjük.

Tálra rendezzük, bazsalikomlevélkékkel díszítve tálaljuk. Reszelt sajtot kínálhatunk hozzá.

Italajánlat: könnyű félszáraz vörösbor

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.