Tojásgyümölcs: változatok padlizsánra

Étel különlegességek padlizsánból

Finoman édeskés, és sütve kiváló. Ez a zöldség helyettesítheti a húst a fő fogásokban - vallják a legjobb mesterszakácsok.

2010.07.28 14:30

Padlizsán előételként 
Vágjon félbe 3 padlizsánt; kaparja ki a közepüket (a héjukat tegye félre). Vágja kockára a padlizsán húsát, 2 cukkinit és 4 szilvaparadicsomot. Süsse 10 percig 1 evőkanál olívaolajban, adjon hozzá 1 gerezd apróra vágott fokhagymát és friss fűszereket. Töltse a keveréket a padlizsán héjába, és tegye 180 °C-os sütőbe 15 percre vagy elektromos serpenyőbe. 

Húsos fogásként tálaljuk a padlizsánt 
Tűzzön 16 nyársra felváltva kockára vágott padlizsándarabokat és báránycombot. Ízesítse sóval és borssal, majd grillezze 7 percig. Keverjen össze 1 pohár zsírszegény natúr joghurtot 2 evőkanál citromlével, 2 evőkanál kaporral, és 1 teáskanál köménnyel. Az így elkészített szószt tálalja a nyársak mellé. 

Padlizsán köretként
Öntsön 1 evőkanál olívaolajat egy serpenyőbe. Adjon hozzá 1 ek. gyömbért, 1 teáskanál fokhagymát, 2 ek. koriandert, 2 felkockázott padlizsánt, és 1 felszeletelt vöröshagymát. Süsse 15 percig. Adjon hozzá 1 teáskanál szezámolajat, és 2 ek. szójaszószt. Főzze 2-3 percig. Tálalja grillezett garnélarákkal. 

Tudta? 
Egy zsenge padlizsán mindössze 55 kalóriát, viszont 527 mg káliumot, 50 mg folsavat és 8 g rostot tartalmaz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.