A köret se maradjon ki a borból

Mámoros recept: mártsuk Tokajiba a sertést!

Fenséges főétel készülhet a sertésbordából, Tokaji borban sütve, szőlőszemekkel és borízű almával tálalva!

2011.09.05 06:29ma.hu

Korán reggel érkezik a boros recept, ám a vacsorához vagy ebédhez kiváló ez a különleges ízekkel csalogató Tokaji sertésborda.

Hozzávalók:

- 80 dkg sertésborda
- 4 evőkanál olaj
- 1 kiskanál liszt
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 4 dl tokaji száraz szamorodni
- 20 dkg szőlő
- só, őrölt bors

A felszeletelt, kissé kivert hússzeleteket megsózzuk, lisztbe mártjuk, és egy kevés forró olajban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. Egy másik edénybe átrakjuk, a paradicsompürét a visszamaradt pecsenyelébe keverjük, majd a liszttel megszórjuk és néhány percig pirítjuk.

Ezután a borral felengedjük és felforraljuk. A hússzeletekre szűrve, fedővel letakarva a pecsenyét puhára pároljuk és a legvégén a megmosott szőlőszemeket is beleszórjuk.

Borízű almával készült párolt káposztát adunk hozzá, amelyet egy kevés tokaji borral megöntözünk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.