Újabb szalonnás "őrület"...

Hogy megy egymáshoz a datolya és szalonna?!

Ha meg akarjuk tudni, egyszerű: ki kell próbálni. Íme egy érdekes recept, amelyben a datolyák töltöttek, a szalonna pedig a burkoló.

2011.09.04 07:29ma.hu

Különleges élményben lesz részünk, ha kipróbáljuk a szalonnás falatkákat töltött datolyához. Még narancslikőr is megy bele! Lássuk, hogyan készül.

Hozzávalók:

- 6 nagy, friss datolya
- 2 dkg mandula
- fél citrom reszelt héja
- 1 evőkanál zöld bors
- néhány csepp narancslikőr
- 3 vékony szelet húsos szalonna (bacon)

A gyümölcsöket felmetsszük, magjukat kiemeljük. A mandulát durva szálkákra vágjuk, a reszelt citromhéjjal meg a zöld borssal összekeverjük, a narancslikőrrel ízesítjük és a datolyákba öntjük.

Mindegyiket 1-1 hosszában félbevágott szalonnaszeletbe burkoljuk és fogvájóval rögzítjük. 650 wattal 4,5 percig sütjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.