1800 eurós bírság rasszista sms miatt

Megölsz egy törököt, ha ezt elolvasod

Egy német bíróság 1800 eurós bírságot szabott ki egy férfira, egy rasszista tartalmú szöveges üzenet elküldéséért.

2009.03.10 09:53ictpress

"Ennek az SMS-nek a megnyitásával megöltél egy törököt. Küldd tovább, ha tiszta versenyt szeretnél." - írta egy német férfi abban a szöveges üzenetben, amit a telefonkönyvében található legelső számra küldött. Az üzenetből azért lett bírósági ügy, mert a rendőrség házkutatást tartott az SMS címzettjénél és átvizsgálta a rasszista szöveget tartalmazó telefonját is.

Bár a német bíróság egy népcsoport elleni gyűlöletkeltés miatt letöltendő börtönbüntetésre is ítélhette volna az üzenet 28 éves küldőjét, végül azért döntött az 1800 eurós bírság mellett, mert a vád nem tudta minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy ez volt az SMS célja. A vádlott mellett szólt az, hogy van török rokona, az sms-t tavaly nyáron, a foci eb török-német mérkőzése alatt írta, a címzettje pedig a telefonkönyvében szereplő első név volt, ahova véletlenül is elküldhette.

Mivel az üzenetet azelőtt írta, hogy a németek átvették volna a vezetést a mérkőzésen, a legvalószínűbb, hogy csupán a bíró döntései dühítették fel. Németországban található Európában a legnagyobb lélekszámú, az ország lakosságának három százalékát kitevő török kisebbség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.