Felszólította a katolikus ifjakat Modena püspöke

Pénteki SMS-böjt: csak szóban

Az észak-olaszországi egyházi méltóság azt szeretné, ha a mobiltelefonos üzenetek szüneteltetésével a fiatalok visszatérnének a virtuálisból a való világba, és közvetlenül érintkeznének egymással.

2009.03.04 12:30MTI

Benito Cocchi kezdeményezését más olasz püspökök is követik, a dél-olaszországi Bari és a közép-olaszországi Pesaro egyházi méltóságai szintén SMS-hagyó péntekekre buzdítják az ifjúságot. 

Az SMS-böjtöt ugyanakkor nem örökre hirdették meg, csak a húsvétig tartó időszakra. Európában Olaszország a második - csak Nagy-Britannia előzi meg - az SMS-ezésben készülékenként havonta átlagosan 50 üzenettel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.