Újabb Google fejlesztés

SMS a Gmailben

Néhány nappal ezelőtt a Google bemutatta a Gmail felületén a feladatkezelő Tasks nevű alkalmazást. Most már SMS-t is küldhetünk - egyelőre csak amerikai számra.

2008.12.11 19:55Z., ma.hu

Az alkalmazás aktiváláshoz először is angol nyelvűre kell változtatni a Gmailes fiókunk felületét, majd nyissuk meg a Beállítások között a Gmail Labs oldalt, és jelöljük ki a megfelelő elemet (és ha már itt járunk, akkor természetesen mást is aktiválhatunk.)

Ha üzenetet akarunk küldeni, akkor csak adjunk meg egy telefonszámot a cset panelünk keresőjébe, majd kattintsunk a "Send SMS" gombra. A számokat kontaktjaink nevéhez csatolhatjuk, azokat nem kell állandóan kézzel begépelni. A címzettek válaszolhatnak a készülékükön, az megérkezik a saját (már nyitott csetablakunkba).

A Google blogka szerint egyelőre csak az amerikai számokat tesztelik (az üzeneteket külföldről, tehát hazánkból is küldhetik). A Gmail már próbálkozott a tulajdonság bevezetésével pár héttel ezelőtt, ám később törölte az SMS-küldési lehetőséget. Most azonban úgy tűnik, örökre velünk marad az SMS küldés lehetősége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.