Analytics + Flash

Google Analytics: már Flash tartalomhoz is készül statisztika

A nyílt forráskódú megoldás egyedi fejlesztésekre is biztosít lehetőséget.

2008.11.25 08:51Z., ma.hu

Az idei san franciscói Adobe MAX konferencia nem szűkölködik újdonságokban már csak az on-line technológiákat illetően sem, a legutóbbi bejelentés csak ezt fokozza: elkészült a Flash tartalmakról statisztikai adatokat továbbító megoldás a Google Analytics statisztika-motor számára.

A Google Analytics for Adobe Flash egy régi problémát igyekszik orvosolni, mivel a fejlesztők hiába készített látványos tartalmakat, azokra a kérdésekre, hogy "Hányan látták ezt a videót?", "Ez a tartalom valóban hoz új látogatókat?" vagy hogy "Mennyire ösztönzi a felhasználót ez a Flash alkalmazás cselekvésre?" sajnos mind megválaszolatlan maradt. A megoldást azt jelentette, hogy a Google Analytics tracking kódját beépíthetjük az ActionScript3 programozási nyelvbe, ami drámai mértékben megkönnyíti a Flash, Flex és AS3 tartalmak naplózását. Legyen szó akár beágyazott videóról, brand microsite-ról vagy on-line játékokról, ezentúl pontos adatokat nyerhetünk a böngészők szokásairól.

A támogatást úgy készítették el, hogy a designerek és a hardcore programozók egyaránt használhassák, utóbbiak az Apache 2 nyílt forráskódú licenszen alapuló ActionScript3 kódot maguk is továbbfejleszthetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.