SearchWiki

A relevánsabb keresési találatokért harcol a Google

A Google bemutatta legújabb fejlesztését, a SearchWiki-t, amellyel a felhasználók átrendezhetik keresési eredményeiket, illetve megoszthatják saját beállításaikat, véleményüket a többi felhasználóval is.

2008.11.25 19:02Z., ma.hu

Teljesen személyre szabhatók a Google.com keresési eredményei. Ha egy hátrébb lévő találat fontosabb, mint ez elsőnek megjelenített, egyszerűen feltornázható a rangsor élére, az érdektelennek ítélt keresési eredmény pedig egyszerűen kitörölhető.

Ha egy általunk fontosnak ítélt oldal pedig hiányzik a listából, egyszerűen hozzáadhatjuk ahhoz. Ezenkívül az is látható, hogy más felhasználók hogyan rendezték saját eredményeiket és milyen megjegyzéseket fűztek a különböző keresési találatokhoz. Ha be vagyunk jelentkezve Google-fiókunkba (azaz pl. a Gmail-fiókunkba) a módosításainkat automatikusan elmenti a rendszer – persze ezek a módosítások később akár vissza is vonhatók.

A változtatások csak a saját keresési eredményeinket befolyásolják, hozzászólásaink viszont felkerülnek egy gyűjtő oldalra, ahol mások is láthatják, illetve véleményezhetik ezeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.