"Vigyázzon, mert átverik!"

Schobert Norbi: Nem csoda, ha Mónika nem fogy

Cseppet sem csodálkozik azon a fitneszguru, hogy Erdélyi Mónika nem fogy - Schobert Norbi szerint az általa reklámozott étrend-kiegészítő sem hozza meg a várt hatást.

2010.07.23 07:40ma.hu - Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv

Hiába szed Erdélyi Mónika étrend-kiegészítő tablettákat, ettől önmagában nem fog lefogyni. Vigyázzon, mert könnyen átverhetik.

Akkor fog súlycsökkenést tapasztalni, ha kiiktatja étrendjéből a liszteket, tésztákat és finomított cukrokat, valamint naponta 30 percet mozog. Ez után a vércukra 2-3 nap alatt egyenletes lesz, nem lesz éhes és frissnek fogja érezni magát - szögezte le Schobert Norbi, aki egyébként ártatlanoknak tartja a kövér embereket, akik téves információk között élnek.

Úgy véli, akik azt állítják, hogy ezek a tabletták önmagukban jelentős súlycsökkenést eredményeznek, bűncselekményt követnek el, mert ez a fogyasztó megtévesztése.

Mónikára nem haragszik, nem ígér semmit azzal, hogy hisz a szerben, de manapság itthon divat ismert arcokat felkérni efféle reklámokra. Ők pedig úgy vállalják a feladatot, hogy nincs megfelelő tudásuk felmérni, mihez adják a nevüket - ez veszélyes - mondta el a Napi Ásznak Schobert Norbi.

A lapnak ugyanakkor Makkos Róbert, a szóban forgó tablettát forgalmazó cég ügyvezető igazgatója elmondta: nem tehetik, hogy fogyást ígérnek a szer használata után, mivel a magyar törvények nem is teszik lehetővé ezt az étrend-kiegészítők esetében.

Ám ha a vásárló ezt a kapszulát szedi és megtartja régen megszokott étrendjét, akkor sem fog hízni. A komoly fogyáshoz mozgásra van szükség - mondta az igazgató, hozzátéve: klinikai vizsgálatok nem készültek a termékről, de felmérések igen, amelyek jó eredményt mutattak - adta hírül a Napi Ász.

Nem sokkal korábban Schobert Norbert a Gombos Edina és Vámos Erika által népszerűsített fogyasztó-kapszulák ellen szólalt fel.

Elmondta, a hölgyek véleménye szerint olyan fogyasztó-kapszulát reklámoznak, amlyek édesgyökér kivonatot tartalmaznak, s ennek bizonyított mellékhatásai a vércukorszint- és vérnyomás-emelkedés, agyvérzés, infarktus, valamint a méhösszehúzódás és vetélés.

A fitnesz-sztár szerint egy közszereplő szponzorarcként ajánlhat bármit, ezzel legfeljebb saját hitelességét kockáztatja. Ebben az esetben viszont Edina és Erika olyasmit ajánl, ami a világ legsúlyosabb betegségének, az elhízásnak a kimenetelét befolyásolja - ők diéta és mozgás nélküli, klinikailag nem bizonyított módszert próbálnak ajánlani a fogyáshoz.

Eredetileg úgy volt, hogy Schobert Norbi, Gombos Edina és Vámos Erika a Mokka stúdiójában találkozik és beszélget a témáról, ám a hölgyek lemondták a szereplést.

Norbi ezt kifogásolta, mondván, professzorok segítségével készült fel a vitára, és kötelességének tartja, hogy ne csak népszerűsítse az update-et, hanem a tévhiteket is eloszlassa.

A fitneszguru hozzátette: őt nagyon sokszor feljelentették a versenyhivatalnál. De ő nem szándékozik ilyen lépéseket tenni a szóban forgó szerrel kapcsolatban. Úgy véli, hogy ez az erre hivatottak dolga.

Apróbb dolgokra vágyik Erdélyi Mónika!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.