Bűntetés

Chris Brown 1000 órán át kénytelen szociális munkát végezni

További 1000 óra közösségi munkára ítélte egy bíróság Chris Brown Grammy-díjas amerikai énekest, mert nem teljesítette négy évvel ezelőtti próbára bocsátásának feltételeit. Akkor azért került bajba, mert bántalmazta barátnőjét, Rihannát.

2013.08.18 19:07MTI
www.thisis50.com

Az egyik legismertebb fiatal afroamerikai énekes ki-be jár a bíróságon azóta, hogy 2009-ben bántalmazta barátnőjét, Rihannát. Akkor azzal úszta meg a börtönbüntetést, hogy bocsánatot kért viselkedéséért, viszont öt év próbaidőre bocsátották azzal, hogy közben 180 napig szemetet kell gyűjtenie vagy falfirkákat eltávolítania.

A próbára bocsátást idén júliusban vonta vissza a bíróság, miután egy közlekedési baleset és több más apróbb kihágás miatt újra meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással a 24 éves énekesnek.

Egy újabb vádalku keretében pénteken ejtették ellene a cserbenhagyás és más közlekedési vétségek vádját, ám a Los Angeles-i bíróság arra kötelezte a rhythm&blues sztárt, hogy végezzen kereken 1000 óra közösségi munkát. Az énekes választhat, hogy strandokat és közutakat takarít, graffitiket távolít el, vagy csatlakozik egy olyan programhoz, amelyben később osztanak rá ki különféle közhasznú feladatokat.

Brownnak egy év alatt kell ledolgoznia az 1000 óra szociális munkát, de már novemberben újra meg kell jelennie a bíróság előtt, hogy beszámoljon, miként halad a büntetés teljesítésével.

Az újabb ezer óra ledolgozása után az énekes kérheti az eredetileg jövő év augusztusáig tartó próbára bocsátás megszüntetését, de a döntés teljes egészében a bíró belátásra van bízva.

Chris Brown 2011-ben nyerte el a legjobb R&B-albumnak járó Grammy-díjat F.A.M.E. című lemezével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.