Egy levél az interneten

Rémhírkeltés? Az OTP jogi lépések lehetőségét vizsgálja

"Az OTP Bank az európai stressz teszt alapján Európa harmadik legstabilabb bankja, tőkehelyzete és likviditása kiváló."

2013.07.23 13:10MTI

Az OTP Bank a jogi fellépés lehetőségét vizsgálja egy szerintük rémhírkeltésre alkalmas levél miatt, amely kedden került fel több internetes honlapra. Az OTP kedden az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az OTP Bank határozottan visszautasítja azt a rémhír keltésére alkalmas, interneten terjedő írást, mely szerint a bank 2007-ben kétes pénzpiaci műveleteket hajtott volna végre vagy csődbe ment volna.

A hitelintézet kiemeli: működése megfelel a mindenkor hatályos jogszabályi feltételeknek, amelyet a PSZÁF rendszeresen ellenőriz, valamint tőzsdei cégként gazdálkodásának adatai nyilvánosak és könyvvizsgáló által hitelesítettek. Az OTP Bank az európai stressz teszt alapján Európa harmadik legstabilabb bankja, tőkehelyzete és likviditása kiváló.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.