Reagáltak

Rádiós rémhírek: nem szól bele a műsorrendbe az NMHH?

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa egyetlen rádiós frekvenciapályázatban sem ír elő semmiféle műsortartalomra vonatkozó kötelezettséget - közölte az NMHH szóvivője a Klubrádió főszerkesztőjének Brüsszelben elmondott szavaira reagálva.

2012.02.15 17:02MTI

A Klubrádió szerkesztőségének élén álló Vicsek Ferenc a Brüsszeli Európa Sajtóklubban azt mondta, hogy szerinte nem volt tisztességes a rádió által használt frekvenciára kiírt pályázat, mert az több mint 60 százalékos zenei tartalmat írt elő, holott a Klubrádió korábban mindössze 22 százalékos zenei tartalommal, főként beszélgetős véleményműsorával vált népszerűvé.

Kiricsi Karola, az NMHH szóvivője ezzel kapcsolatban azt közölte: a médiatanács az elmúlt csaknem másfél év során mintegy száz pályázatot kezelt, ezek egyikében sem írt elő műsortartalomra vonatkozó kötelezettségeket. A műsortervet a pályázók minden esetben az előre meghirdetett értékelési feltételek és pontszámok alapján szabadon, saját döntésük alapján állítják össze.

Hozzátette: a médiatanács az átlátható eljárási rend betartásával és a megkülönböztetéstől való mentesség elve szerint járt el a Budapest 95,3 MHz frekvencia ügyében is. A Klubrádiónak a 95,3 MHz-es frekvenciára vonatkozó, mintegy egy évtizede fennálló és jelenleg is érvényben lévő szerződésében a szövegarány a teljes műsoridő fele - szerepel a közlésben.

"A 2011-ben benyújtott pályázati ajánlatában a műsoridő felét meghaladó vállalást tett saját döntésének megfelelően ebben a kategóriában. Ezen műsortervi vállalására maximális pontszámot kapott" - közölte Kiricsi Karola.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.