Melyik a rémhír?

KDNP: nem adóztatja meg a kormányzat a nyugdíjakat

Rémhírkeltésnek nevezte a KDNP az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azokat az ellenzéki félelmeket, hogy a kormányzat megadóztatná a nyugdíjakat, vagy a százezer forint fölötti nyugdíjakat 20 százalékkal csökkentené.

2012.06.02 18:06MTI

"Ez a politikai blöff ismét megdőlt, hiszen a kormányzat a pénteki napon benyújtotta azt a törvényjavaslatát, amely nem hogy lefaragna a szépkorúak pénzéből, de éppen a szocialistáktól szellemiségben nem túl messze álló Horn Gyula kormányzása alatt elfogadott 1997. évi LXXXI. törvény azon passzusát törli, miszerint 2013-tól be kell vezetni a nyugdíjak megadóztatását" - tartalmazza a KDNP közleménye.

Leszögezték: a nyugdíj-megállapítás szabályai változatlanok maradnak, a nyugdíjak továbbra is személyijövedelemadó-mentesek, és azok értékének megőrzését továbbra is kiemelt fontosságúnak tartják a kormánypártok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.