Ereszkedés közben

Eltűntek a magyar hegymászók, a serpák sem találják őket

Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek, a Kancsendzönga-expedíció két csúcsmászójának ereszkedés közben, 8000 méteres magasságban veszett nyoma. Információk szerint kimerült állapotban voltak és el is szakadtak egymástól a lefelé vezető úton.

2013.05.22 11:37MTI
Fotó: MTI

Vincze Szabolcs a Magyarok a világ nyolcezresein szóvivője közölte: Kollár Lajos, az expedíció helyszínen tartózkodó vezetője adott arról hírt, hogy Erőss Zsoltot és Kiss Pétert nem találták a mentésükre küldött serpák sem a 7600 méteren lévő 4-es táborban, sem a környékén. 

Erőss Zsolt és Kiss Péter hétfőn jutott fel a Nepál és India határán álló 8586 méteres Kancsendzönga csúcsára. 

A magyar hegymászók kimerültséggel küzdöttek, és a lefelé vezető úton el is szakadtak egymástól. Felkutatásukra két serpát küldtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.