Olimpia 2024: főépítészek támogatják a budapesti pályázatot

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Magyarország és Budapest korábbi, illetve jelenlegi főépítészei támogatják a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Fővárosi Közgyűlés szándékát a 2024-es olimpiára benyújtandó pályázati szándéknyilatkozatra vonatkozóan.

MOB: érthetetlen az MSZP-frakció visszatáncolása

Az MSZP-frakció a korábbi pártnyilatkozatokkal ellentétben hétfői ülésén úgy döntött, nem támogatja a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére vonatkozó pályázati szándéknyilatkozatot. Gyárfás Tamás, az Olimpiai Védnöki Testület tagja is meglepődött és sajnálja a döntést.

Olimpia 2024: majd csak hétfőn dönt az Országgyűlés a pályázat támogatásáról

Jövő hétfőn tárgyalja az Országgyűlés a 2024-es olimpia és paralimpia budapesti megrendezésére vonatkozó pályázati szándék támogatásáról szóló határozati javaslatot.

Ötven ország majdnem hatezer sportolója volt ott Bakuban

Látványos záróünnepséggel fejeződött be vasárnap este az első alkalommal megrendezett Európa Játékok Bakuban, ahol 50 ország 5898 sportolója küzdött az érmekért 20 sportág 253 versenyszámában.

hirdetés

Európa Játékok: hetedik a magyar strandlabdarúgó-válogatott

A magyar válogatott egy góllal legyőzte a házigazda Azerbajdzsánt, így hetedik helyen zárt a bakui Európa Játékok strandlabdarúgó-tornáján.

Gyanúsítottként halgatták ki Gömöri Zsoltot

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A Magyar Paralimpiai Bizottság volt elnökét végtörlesztési ügye nyomán rendelte el a hatóság a nyomozást június 2-án, csalás gyanúja miatt is.

Európa Játékok - Húsz éremnél járnak a magyarok

Harcsa Zoltán ökölvívó pénteki harmadik helyével immár húsz éremnél jár a magyar csapat a bakui Európa Játékokon.

Újabb szoros meccsen kapott ki a magyar strandlabdarúgó-válogatott

freedigitalphotos.net/tungphoto

Az 5-8. helyért folytathatja szereplését a magyar válogatott a bakui Európa Játékok strandlabdarúgó tornáján, mivel harmadik mérkőzését is elvesztette a csoportkörben.

Cselgáncs Eb: Gercsák a bronzért küzdhet, Ungvári hetedik

Gercsák Szabina a bronzéremért küzdhet, Ungvári Miklós pedig hetedik lett a bakui Európa Játékok keretében zajló cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

Cselgáncs Eb: Karakas a döntőben

freedigitalphotos.net/dan

Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig bejutott a döntőbe a bakui Európa Játékok keretében zajló cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

A spanyoloktól is kikapott a strandlabdarúgó-válogatott

A magyar válogatott második mérkőzésén is vereséget szenvedett a bakui Európa Játékok strandlabdarúgó tornáján: Weisz Tamás együttese csütörtökön a spanyoloktól kapott ki 5-2-re.

Cselgáncs Eb: Csernoviczki a bronzért küzdhet

freedigitalphotos.net/dan

A 48 kilogrammban címvédőként indult Csernoviczki Éva a bronzéremért küzdhet a bakui Európa Játékok keretében zajló cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

Cselgáncs Eb: Karakas elődöntős, Csernoviczki a vigaszágon

Karakas Hedvig bejutott az elődöntőbe, míg Csernoviczki Éva a vigaszágon folytatja szereplését a bakui Európa Játékok keretében zajló cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

A MOB visszautasítja, hogy törvénytelenül működött volna

freedigitalphotos/dan

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elfogadja és tiszteletben tartja a Kúria szerdai döntését a MOB 2012. február 26-i közgyűléséről, de a keresetet benyújtó Török Ferenc azon állítását, miszerint a bizottság az elmúlt három évben törvénytelenül működött, határozottan visszautasítja.

Európa Játékok: Bonecz Boglárka bronzérmes

Az úszó Bonecz Boglárka bronzérmet nyert 200 méter pillangón a bakui Európa Játékok szerdai versenynapján.

Európa Játékok: Harcsa Zoltán már biztos érmes

freedigitalphotos.net/hin255

Az olimpiai ötödik Harcsa Zoltán egyhangú pontozással legyőzte lengyel ellenfelét, így bejutott az elődöntőbe a 75 kilogrammos kategóriában a bakui Európa Játékok ökölvívótornáján, s ezzel már biztosan érmes.

Tizenhét fős magyar küldöttség a cselgáncs Eb-n

Az eredetileg tervezett 16 helyett 17 cselgáncsozó képviseli a magyar színeket a csütörtöktől vasárnapig tartó, 64. Európa-bajnokságon, melyet a bakui Európa Játékok keretében rendeznek meg.

Olimpia 2024: középpontban a Duna

Wikipédia/Miaow Miaow

Harmincnyolc versenyhelyszínen lehetne megrendezni a 2024-es budapesti olimpiát, ezek közül 24 már most alkalmas vagy alkalmassá tehető a viadalok megtartására.

Makra Noémi negyedik felemás korláton

A tornász Makra Noémi a negyedik helyen végzett felemás korláton a Bakuban zajló Európa Játékok szombati versenynapján.

30 napon belül választ új elnököt az MPB

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Harminc napon belül választ új elnököt a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), addig ügyvivőként Deutsch Tamás alelnök vezeti a szervezet, az aláírási jogkört pedig egy, a jövő heti elnökségi ülésen kijelölendő elnökségi taggal közösen gyakorolja.

Schmitt Pál fontos új pozícót kapott a NOB-ban

Thomas Bach elnök indítványára a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága egyhangú határozattal kinevezte Schmitt Pált a NOB Közügyi és társadalmi fejlődés bizottsága tagjává.

Ötödik a birkózó Veréb István

MTI Fotó: MOB / Szalmás Péter

A csütörtökön szőnyegre lépett négy magyar szabadfogású birkózó közül a 86 kilósok között ötödikként végző Veréb István szerepelt a legjobban a bakui Európa Játékokon.

Böczögő Dorina hetedik egyéni összetettben

Várakozáson felül szerepelve hetedik helyen végzett Böczögő Dorina a női tornászok egyéni összetett versenyében a bakui Európa Játékokon.

Európa Játékok - Ötödik hely a legjobb magyar eredmény szerdán

Facebook Baku2015

A tekvondós Kotsis Edina ötödik helyen végzett szerdán a Bakuban zajló Európa Játékokon.

Szerdán sem szereztek kvótát a magyar sportlövők

Az Európa Játékok szerdai versenynapján sem szereztek kvótát a magyar sportlövők, akik közül ezúttal a traplövő Szollár András állt ehhez a legközelebb, ám két koronggal lemaradt a döntőről és kilencedik lett.

Európa Játékok - Barka Emese kibirkózta: aranyérmes!

Facebook Barka Emese

Barka Emese egész nap kiválóan birkózva aranyérmet nyert a nők 58 kilogrammos súlycsoportjában a Bakuban zajló Európa Játékokon.

Európa Játékok: Kozák és a férfi kajaknégyes aranyérmes

Kozák Danuta K-1 500 méteren, a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel alkotta férfi kajaknégyes pedig 1000 méteren aranyérmet nyert a bakui Európa Játékokon.

Nyílt levél a "hiteles és tisztességes paralimpiai mozgalomért"

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Sportolók és sportszakemberek foglalták össze hétfői nyílt levelükben azt a hat pontot, amelyeknek megvalósításával szerintük garantálható a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) "hiteles és tisztességes" működése.

Kovács István: a 2024-es olimpiával országot építenénk

Az olimpiai beruházásokat befektetésként, infrastrukturális fejlesztésként kell felfogni, mert "miközben olimpiát építünk, valójában az országot építjük".

Megvalósíthatósági tanulmány: Budapest esélyes pályázó 2024-re

Facebook Budapest 2024

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése előtt szerdán bemutatott megvalósíthatósági tanulmány szerint Magyarország képes 2024-ben olimpiát rendezni, Budapest esélyes pályázó, az országnak pedig megéri otthont adni a játékoknak.

A magyarok kétharmada támogatja egy budapesti olimpia rendezését

A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 60 százaléka támogatja azt, hogy Magyarország megpályázza a 2024-es nyári olimpiai megrendezésének jogát.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.