A MOB sportolói bizottsága kiáll a paralimpikonok mellett

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportolói bizottsága aggodalmát fejezte ki a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) vezetése körül kialakult "válságos és méltatlan helyzet miatt", egyben arra kérte az MPB vezetését, hogy döntései során elsősorban a sportolóik érdekeit vegye figyelembe.

Fontos szponzort vesztett a paralimpiai bizottság

A paralimpiai bizottság vitás pénzügyeinek tisztázását várja a szervezet bronz fokozatú szponzora, a Coca-Cola. Amíg ez nem történik meg, nem folyósítanak több támogatást.

Tételesen cáfolta a vádakat a paralimpikonok elnöke

Tételesen cáfolta a sajtóban ellene felhozott 15 vádpontot Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke.

A nyári olimpiai sportágak szerint Vizer nem képviselheti őket

A nyári olimpián szereplő 28 sportág nemzetközi szövetségeit magába foglaló ASOIF szerint a továbbiakban nem képviselheti őket Marius L. Vizer, a több mint száz olimpiai és nem olimpiai sportág nemzetközi szövetségét, valamint nagyszabású sportesemények szervezőit tömörítő SportAccord elnöke.

hirdetés

Elindult a "magyar sporthősöket" támogató klub

Hivatalosan elindult szerdán a "magyar sporthősöket" támogató Rio Klub, amelynek keretében 32 feltörekvő, a jövő reménységeként számon tartott, illetve sportágában már bizonyító versenyző élvezheti a klub nyújtotta előnyöket.

MOB: európai támogatás az esetleges budapesti olimpiapályázatnak

Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára azt mondta: számos európai sportvezető támogatásáról biztosította az esetleges 2024-es budapesti olimpiapályázat kapcsán.

Olimpia 2024: minden magyar érezze magáénak a játékokat

A 2024-es olimpiával kapcsolatos beruházásoknak mindenképpen illeszkedniük kell a közép- és hosszú távú nemzeti fejlesztési tervekhez, s fontos, hogy minden magyar ember magáénak érezze az eseményt és győztesen jöjjön ki belőle.

Tarlós: Budapest szívvel-lélekkel az olimpiarendezés mellett

Budapest már jelenleg is félig-meddig alkalmas a játékok megrendezésére, és az olimpiától független fejlesztések miatt 2024-re még inkább alkalmassá válik.

Olimpia 2024: magyar küldöttség Lausanne-ban

Magyar delegáció utazott szerdán Lausanne-ba, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság illetékeseivel tárgyaljon csütörtökön a 2024-es olimpiai pályázattal kapcsolatban.

Rio 2016 - Versenydömpinggel indul a vívók selejtezős időszaka

A hétvégén kezdődik a vívók 11 hónapos kvalifikációs időszaka a 2016-os riói olimpiára: a pontszerzési lehetőség egyszerre indul mind a hat szakág számára.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.