Kitüntették az eredményes olimpikonokat és paralimpikonokat

MTI Kovács Tamás

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken kitüntette a Rio de Janeiró-i olimpián és paralimpián eredményesen szerepelt magyar sportolókat és edzőiket.

Róma nem akar olimpiát

Róma polgármestere megvonja a város támogatását a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére benyújtott pályázattól.

Ovációval és virágcsokrokkal fogadták a magyar paralimpikonokat

Több száz fős lelkes tömeg, családtagok, barátok, sporttársak, szurkolók hatalmas ovációval és virágcsokrokkal fogadták kedden kora este a Liszt Ferenc repülőtéren a riói XV. paralimpiai játékokról hazatért magyar sportolókat.

Kialudt a láng Rióban

A helyi idő szerint vasárnap esti záróünnepségen kialudt a láng Rio de Janeiróban, s ezzel befejeződött a XV. paralimpia, a mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseménye, amely szeptember 7-én kezdődött.

hirdetés

Minden elképzelést felülmúltak a magyar paralimpikonok

A 43 fős magyar csapat egy arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzéremmel zárja a XV., riói nyári paralimpiát, amely a helyi idő szerint vasárnap esti záróünnepséggel ért véget.

Paralimpia 2016 - Tóth Tamás aranyérmes 100 méter háton

A kilencedik versenynapon megszületett a magyar küldöttség első aranyérme a riói paralimpián: Tóth Tamás pénteken elsőként csapott a célba az S9-es sérültségi kategória 100 méteres hátúszó számának döntőjében.

Újabb hatalmas tábla jelent meg Csornán!

A csornai Fő utcán nem csak a riói olimpián aranyat szerző olimpikonok kerültek fel dicsőségtáblára, hanem kitették a paralimpikonokat is!

Bronzérmes a női párbajtőr csapat

A Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla összeállítású magyar válogatott bronzérmet szerzett a kerekesszékes vívók női párbajtőr csapatversenyében a riói paralimpia csütörtöki napján.

Sors Tamás és Konkoly Zsófia bronzérmes 100 pillangón

Az S9-es sérültségi kategóriában versenyző Sors Tamás és Konkoly Zsófia egyaránt bronzérmet szerzett 100 méteres pillangóúszásban a riói paralimpia csütörtöki versenynapján. Pap Bianka (S10) ötödik lett 400 gyorson, Adámi Zsanett (S2) pedig hatodik 50 méter háton.

Paralimpia 2016 - Ezüstérmes a kajakozó Suba Róbert

Suba Róbert ezüstérmet szerzett a parakajakosok KL1-es kategóriájának csütörtöki döntőjében a riói paralimpián.

Remek bemutatkozás parakajakban, négy magyar negyeddöntős vívásban

Remekül mutatkoztak be szerdán a magyar versenyzők a parakajak paralimpiai debütálásán, a Rio de Janeiró-i Rodrigo de Freitas Lagúnában.

Paralimpia 2016 - Ezüstérmes az asztaliteniszező Csonka András

Az asztaliteniszező Csonka András ezüstérmet nyert az S8-as kategória versenyében a riói paralimpia keddi versenynapján.

Három győzelem és egy vereség asztaliteniszben

A csütörtök esti programban három győzelmet arattak a magyar asztaliteniszezők a riói paralimpián, Csonka András viszont elvesztette második mérkőzését.

Orbán Viktor gratulált az ezüstérmes felvidéki kajakosoknak

A gratuláló leveleket Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország pozsonyi nagykövete adta át a felvidéki Somorján, csütörtökön.

Boronkay Péter élete formájában érzi magát

Élete formájában érzi magát Boronkay Péter, aki szeretne jó eredményt elérni szombati versenyén a riói paralimpián. A paratriatlon most először szerepel a játékok programjában és a kecskeméti sportoló első magyarként indul.

A "nap 26 órájában" dolgozik a riói magyar csapatiroda

A riói magyar csapatiroda a "nap 26 órájában" dolgozik azért, hogy a sportolók és kísérőik körül minden rendben legyen a versenyekkel csütörtökön kezdődő paralimpián.

Paralimpia 2016 - Szerdán rajt Rio de Janeiróban

Az augusztus 21-én véget ért olimpia után szeptember 7. és 18. között a paralimpiának ad otthont Rio de Janeiro. Az ép sportolók versenyéhez hasonlóan a fogyatékkal élők legnagyobb sporteseményét is most először rendezik meg Dél-Amerikában.

Lázár: a sport nemzeti ügy

MTI/Máthé Zoltán

A magyar sportolók riói és az elmúlt években nyújtott teljesítménye alkalmassá és méltóvá teszi az országot olimpia rendezésre.

Moszkva külön játékokat rendez a paralimpikonoknak

Oroszországot augusztus 7-én zárta ki az IPC a szeptemberi riói paralimpiáról, a döntést államilag irányított doppingolással indokolva.

Paralimpia 2016 - Három kvótát kaptak a magyarok az oroszok kizárása miatt

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A magyar csapat három kvótát kapott az orosz sportolók kizárása miatt a szeptember 7-én kezdődő riói paralimpiára.

Kozákot motiválja, hogy a legeredményesebb magyar olimpikon legyen

Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakost a folytatást illetően motiválja, hogy négy év múlva Tokióban mindhárom riói címének megvédésével a legeredményesebb magyar olimpikonná válhat.

Több ezer fős lelkes tömeg fogadta hazatért olimpikonjainkat

MTI/Koszticsák Szilárd

A szurkolók körében a Brazíliában három aranyérmet nyert Kozák Danuta volt a legnépszerűbb, minden fiatal rajongó vele akart fotót készíteni, tőle akart aláírást kérni.

Katinka az első randikérésekre Shane Tusupnak még csak nem is válaszolt. Tudod, miért?

Ma már úgy jellemzi kapcsolatukat Katinka, hogy élete elképzelhetetlen Shane nélkül, mivel egész nap együtt vannak, szinte már összenőttek egymással. De nem volt ez mindig így: Katinka először faképnél hagyta Shane-t.

Lássuk, mit eszik négy csúcsolimpikon, hogy felturbózza magát

freedigitalphotos.net/Pixomar

Már javában zajlanak a 2016-os nyári olimpiai játékok Rio de Janieroban, ahol minden ország abban bízik, hogy az ő atlétája bizonyul a legjobbak közül is a legjobbnak.

Óvszercunami: félmillió kondomot kapnak idén az olimpikonok

Érthető a zikavírus miatt félelem, de egy kicsit talán túlzásba estek.

Tisztifőorvos: a zikavírus miatt nem kell lemondani az olimpiáról

MTI/Soós Lajos

A legfontosabb a szúnyogok elleni beltéri és kültéri védekezés, ezért Rióban mindenkinek ajánlják a szúnyogriasztó szerek használatát, továbbá hosszú ujjú ruha viselését.

ÁNTSZ: két évvel ezelőttiek a szuperbaktériummal fertőzött riói minták

freedigitalphotos.net/teoty

A hivatal arra reagált, hogy több riói hírportál június 10-i információja szerint számos antibiotikumnak ellenálló, úgynevezett szuberbaktériumot találtak a Rio de Janeiró-i egyetem kutatói 2013 és 2014 szeptembere között a brazil nagyváros öt strandján.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.