Borkai: a NOB komolyan gondolja az Agenda 2020 programot

freedigitalphotos/dan

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság komolyan gondolja az Agenda 2020 programot, erre utal Thomas Bach elnök múlt heti nyilatkozata.

Rio 2016 - Négy magyar atléta már biztos résztvevő

Négy atléta részvétele már biztos a jövő évi riói olimpián: Papp Krisztina női maratonban, Madarász Viktória és Hellebrandt Máté 20 km-es, Srp Miklós pedig 50 km-es gyaloglásban állhat rajthoz.

Olimpiai versenyekre alkalmas velodrom épülhet a fővárosban

"A cél az, hogy átadásakor a budapesti legyen a világ legmodernebb pályakerékpáros csarnoka, amelyben világbajnokságot és olimpiát is lehet rendezni."

Három magyar vitorlázó indulhat az olimpiai kvalifikációs vb-n

"Megháromszorozódtak" a remények arra, hogy Berecz Zsombor (Finndingi) után újabb magyar vitorlázó vívja ki az indulási jogot a jövő évi olimpiára.

hirdetés

Az olimpia fejlesztéspolitikai lehetőségnek is számít

Sikeres pályázat esetén a Miniszterelnökség nem zárja ki, hogy uniós források bevonásával rendezze meg a 2024-es nyári olimpiát Budapest; igaz, a kohéziós alapokból elsősorban nem sportlétesítményekre, hanem infrastrukturális fejlesztésekre igényelhetne pénzt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.