Hegyeshalomnál

Hamis diplomata-útlevelet felmutató embercsempészt fogtak

Hamis diplomata útlevelet felmutató embercsempészt tartóztattak fel a határrendészek.

2013.05.04 12:38MTI

 A fiktív diplomata útlevéllel rendelkező férfi ellen - aki két, a debreceni befogadó állomás területére érvényes kártyával rendelkező koszovói állampolgárt szállított volna Ausztriába -, embercsempészés és közokirat hamisítás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség.
   
Hegyeshalomnál és Sopronnál az utóbbi 24 órában emellett tizenegy külföldi határsértőt - pakisztániakat, koszovóiakat, továbbá egy nepálit és egy guineait – tartóztattak fel, akik ellen tiltott határátlépés kísérlete miatt indult szabálysértési eljárás – közölte Kálmán Gabriella.
   
Sopronban a GYSEV pályaudvaron egy 16 éves nepáli és egy 17 éves guineai fiút állítottak elő a járőrök. A nepáli fiatalkorú befogadó állomás területére érvényes kártyával igazolta magát, guineai társa semmiféle okmánnyal nem rendelkezett. A rendőri vizsgálat megállapította, hogy eltűnése miatt a guineai ellen a dunakeszi rendőrkapitányság körözést adott ki.    

Három koszovói férfi gyorsvonattal indult Bécsbe, őket a hegyeshalmi vasútállomáson szállították le a határrendészek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.