Tíz külföldi

Határsértőket tartóztattak fel Hegyeshalomnál és Sopronban is

Három tunéziai állampolgárt a soproni pályaudvarról állítottak elő. Ők a debreceni befogadó állomásról távoztak illegálisan.

2013.05.05 10:55MTI

Tíz külföldi határsértőt - négy koszovói, két afgán, három tunéziai és egy szír állampolgárt - tartóztattak fel Hegyeshalomnál és Sopronnál a határrendészek, a külföldiek érvényes úti okmány és vízum nélkül akartak Nyugat-Európába jutni vonattal - tájékoztatott Kálmán Gabriella, a Győr- Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap.

A nemzetközi gyorsvonatok utasait ellenőrizték a mosonmagyaróvári határrendészek szombaton. A hegyeshalmi vasútállomáson három szerelvényről szállítottak le négy koszovói, két afgán és egy szír férfit.

A koszovói állampolgárok érvényes úti okmányok nélkül akartak illegálisan Bécsbe utazni. Egyikük ellen Németország által kiadott beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A két fiatalkorú afgán humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolta magát, míg a szír állampolgár a debreceni befogadó állomás területére érvényes kártyával rendelkezett. Három tunéziai állampolgárt a soproni pályaudvarról állítottak elő. Ők a debreceni befogadó állomásról távoztak illegálisan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.