Dráma a hegyekben

250 embert mentettek ki helikopterrel a Mont Blanc-ról

Két óra alatt a helikopterek ötvenszer fordultak meg a Chamonix-völgyben, amíg kimentették a 2310 méter magasságban lévő Plan d'Aiguille-en, a felvonó első szakaszánál rekedt turistákat.

2013.05.15 04:29MTI

Kétszázötven embert hoztak le helikopterrel kedden a Mont Blanc-ról, miután meghibásodott az Aguille du Midi hegycsúcsra vezető drótkötélpálya egyik szakasza – közölte a felvonót üzemeltető Compagnie du Mont Blanc vállalat. Két helikoptert vetettek be a mentéshez. Két óra alatt a helikopterek ötvenszer fordultak meg a Chamonix-völgyben, amíg kimentették a 2310 méter magasságban lévő Plan d'Aiguille-en, a felvonó első szakaszánál rekedt turistákat.

Mathieu Dechavanne, a Compagnie du Mont Blanc elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy egy villanymotor gyulladt ki. Megkezdték a motor cseréjét. Várhatóan szerdára helyreáll a forgalom a felvonón. A meghibásodás idején a kabinokban lévő utasokat sikerült egy tartalék motoros rendszer segítségével biztonságba helyezni. Európa legmagasabb drótkötélpályájával, a 3842 méter magas Aiguille du Midire vezető felvonóval több mint 2700 méteres szintkülönbséget lehet megtenni mintegy húsz perc alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.