Az állandó sérült

A 11-es Barca-mez

Elfelejteni lehetetlen, hiszen a Madrid elleni meccsen ő tette fel az i-re a pontot az utolsó, ötödik gól belövésével...

2011.07.11 08:02Konrád - ma.hu

Az FC Barcelona napjaink egyik legmeghatározóbb futballcsapata. Július elsejétől induló sorozatunkban minden nap, az adott mezszámot viselő játékosról közlünk egy rövid bemutatást.

A 2010/11-es szezon nagy csalódást jelentett a fiatal támadónak, hiszen folyamatosan sérülésekkel bajlódott. Elfelejteni mégsem fogja soha, hiszen a Madrid elleni megalázó 5-0 alkalmával a csereként beállt ifjú venezuelai tehetség tette fel az i-re a pontot az utolsó gól belövésével, amit az egész csapat egymás hegyén-hátán ünnepelt.

Jeffren Suárez Bermúdez

Jeffren 1988-ban született Ciudad Bolívarban de egyéves korában családjával Tenerifére költöztek. Itt figyelt fel rá a Barca játékosmegfigyelője és gyorsan szerződtette is a katalán klubhoz. Végigjárva a ranglétrán Jeffren fontos szerepet játszott a Barca B feljutásában a másodosztályba. Igazi szélső támadó, aki természetesen kiválóan kezeli a labdát, de képes hosszú keresztlabdákkal is operálni. Gyors, és ha kell erőszakos, volt rá példa, hogy jobbhátvédet is játszott. Guardiola a 2009/10-es szezonban többnyire csereként számított rá, 12 alkalommal lépett pályára és 2 gólt szerzett.

Noha a venezuelai válogatott tárt karokkal várja, Jeffren eddig csak a spanyol korosztályos csapatokban játszott. 2006-ban az U19-es csapattal Európa Bajnokságot is nyert. Kérdés mekkora esélye van a spanyol nagycsapatba való bekerülésre, de mivel még nem lépett ott pályára bármikor dönthet úgy, hogy mégis inkább venezuelai válogatott lesz.

Eredményei:

FC Barcelona
Spanyol bajnok: 2009/10, 2010/11
Spanyol Szuperkupa győztes: 2009/10, 2010/11
Bajnokok Ligája győztes: 2010/11,
Európai Szuperkupa győztes: 2009/10
Világkupa győztes: 2009/10

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.