Több mint egy klub - a 7-es mez

A Barca gólgarantálója

Csapattársaival ellentétben ez a játékos nem ifjú titánként robbant be a foci világába, tehetségét szorgalommal párosítva jutott fel a világ élvonalába...

2011.07.07 09:30Konrád - ma.hu

Az FC Barcelona napjaink egyik legmeghatározóbb futballcsapata. Július elsejétől induló sorozatunkban minden nap, az adott mezszámot viselő játékosról közlünk egy rövid bemutatást.

2010 nyarán a leköszönő klubelnök, Joan Laporta utolsó ajándéka a szurkolók felé a Valencia kiváló csatárának, David Villának leigazolása volt. Az Európa-bajnok támadó nem sokkal később a spanyol válogatottal világbajnokságot nyert Dél-Afrikában, ahol 5 góljával csak azért nem lett gólkirály, mert Thomas Müllernek több gólpassza volt. Villa gyorsan hozzászokott a barcelonai légkörhöz, különösen a katalánok rekorddöntögető hobbijához. 2011 márciusában megdöntötte a Real legenda Raúl válogatottbeli gólrekordját. Figyelembe véve, hogy még csak 29 éves, valószínűleg még sok gólt fog szerezni a La Furia Roja színeiben.

David Villa Sanchez

Villa sok csapattársával ellentétben nem ifjú titánként robbant be a foci világába, tehetségét szorgalommal párosítva jutott fel a világ élvonalába. Karrierjét a Sporting Gijón együttesében kezdte, innen igazolt Zaragozába. Két év után következett a Valencia, ahol 5 szezon alatt érett igazi gólvágóvá. Barcelonába igazolását vélhetően nem bánta meg, hiszen rögtön az első évben bajnokságot és BL-t nyert a csapattal, aminek döntőjében pazar góllal foszlatta szét az angolok maradék reményeit. A bajnokság őszi szakaszában nagyon ment neki a játék, két csatártársával úgy szórták a gólokat, mint részeg matróz a pénzt. Őszre ez a gólérzékenység mintha kicsit csökkent volna, de ezt hasznos mezőnyjátékkal és fegyelmezett védekezéssel kompenzálta. A Madrid őszi megalázásából két góllal vette ki a részét, és az, hogy Iniestával ketten “szórakoztatták” Ramos-t, komoly szerepet játszhatott abban, hogy a védő a meccs végére teljesen elvesztette a fejét.

Az idei nyár nem tartogat erőt próbáló megmérettetést, lesz ideje pihenni és az alapozást is időben elkezdeni a csapattal. És egy formába lendülő Villa garancia arra, hogy a Barca szurkolók sok pazar góllal lesznek kényeztetve.

Eredményei:

Zaragoza
Spanyol Kupa győztes: 2003/04
Spanyol Szuperkupa győztes: 2004/05

Valencia
Spanyol Szuperkupa győztes: 2007/08

FC Barcelona
Spanyol Szuperkupa győztes: 2010/11
Spanyol bajnok: 2010/11
Bajnokok Ligája győztes: 2010/11

Spanyol válogatott
Európa bajnok: 2008
Világbajnok: 2010

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.