35 éves és dúsgazdag Reese Witherspoon

Galéria: Boldog születésnapot, Doktor Szöszi!

Sokan még álmodni sem mernek akkora vagyonról, amit Reese Witherspoon 35 évesen magáénak tudhat - persze rendesen megküzdött a hírnévért az épp ma szülinapos színésznő.

A legújabb csillag a Hírességek Sétányán: Reese Witherspoon képgaléria

2011.03.22 17:29ma.hu

A csinos szőke színésznő mindössze 7 éves volt, amikor elkezdett modellkedni szülőhelyén, New Orleansban. Hamarosan már a tévés reklámokban is felbukkant, de az első jelentősebb szerepét – amire már a kritikusok is felfigyeltek – az 1990-es The Man int he Moon című filmben játszotta el.

A kifejezetten pici, 157 centis sztárra csak 1998-ban figyeltek fel, amikor kisebb szerepet kapott a Pleasantville című filmben, majd 1999-ben eljátszotta a Gimiboszi főszerepét, amiért többek közt Golden Globe-díjra is jelölték.

Az igazi áttörést azonban mégsem ez, hanem a 2001-es Doktor Szösziben nyújtott Elle Woods nevű joghallgatólány szerepe hozta el Reese Witherspoon számára.

Két évvel később a nagy siker után elkészítették a film második részét, ám ezt már sem a közönség, sem a szakma nem fogadta akkora lelkesedéssel, mint az elsőt.

Az Oscar-díjra azonban újabb két évet kellett várnia: a 2005-ben bemutatott A nyughatatlan című filmnek köszönhetően került hozzá a legjobb női szereplőnek járó szobrocska, de ugyanezért egy Arany Glóbusz is megtalálta.

A következő év nemcsak örömöt, hanem szomorúságot is tartogatott számára, ekkor vált el 8 év házasság után férjétől és két gyermeke apjától, Ryan Phillippe-től.

Bár az utóbbi néhány évben nem voltak jelentősebb alakításai, mégis az egyik leggazdagabb színésznő a mai napig is, a Forbes listáján a színészek közt többször szerepelt az első helyen. Szép teljesítmény 35 évesen!

Boldog születésnapot!

Olvasson még többet Reese Witherspoonról ITT!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.