Laptopkonyha recept ínyenceknek

Eretnek tiramisu

A legendákat sok rejtély övezi... Ki is találta ki ezt a remek, mascarponés édességet és milyen apropóból; mit tartalmaz és mit nem az "eredeti" recept; tényleg olasz-e egyáltalán, stb. A tiramisu ezekre csak vállat von, és büszkén feszít minden olasz(os) étlapon. Íme a Laptopkonyha verziója.

2012.12.24 09:29laptopkonyha

Lássuk, mi kell hozzá!

50 dkg mascarpone
2 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
1 db narancs reszelt héja
1 adag kávé
1 doboz babapiskóta
3 ek kakaópor
1 ek Cointreau
vagy Amaretto

Elkészítés ideje: 25 perc + 24 óra (hűtés)
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Húsmentes étel

Elkészítés

A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgákat összekeverjük a mascarponéval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a narancs reszelt héjával. A tojás fehérjét felverjük könnyed habbá. Ezt is elvegyítjük óvatosan a mascarponekrémmel. Félretesszük.

A (kihűlt) kávét egy szélesebb tányérba öntjük, hozzátöltjük a Cointreau-t. A piskótákat egyenként megforgatjuk a kávéban, majd egy tál aljára rendezgetjük őket egymás mellé. Innentől már csak ízlés és kedv kérdése: vagy csak egy réteg piskótát készítünk és arra öntjük az egész krémet, vagy kettéosztjuk a krémet, és az első réteg krém tetejére ismét kávéba áztatott piskótákat teszünk, majd arra a krém másik felét. Úgy is variálhatjuk, hogy egy nagyon széles tálba teszünk le sok kávés piskótát, így jobban szétterítjük a krémet is. Sőt! Készíthetünk azonnal adagokat, kisebb tálakat, kelyheket használva!Mindenesetre, a végén megszórjuk a kakaóporral, majd a hűtőbe tesszük legalább pár órára; még jobb, ha egy teljes éjszakára. Tuljadonképpen még itt is dönthetünk másképpen, és csak tálalás előtt szórjuk meg a kakaóporral a krémet.

Mindenhogy finom!

Tálalás

A tálalás az elkészítési döntésünkkor megpecsételődött. A filmen "piskótakerítést" készítettünk, egy tortaformát használva, majd a karikát levéve, egy csinos szalaggal díszítettük és rögzítettük is egyben. Narancskarikák mindenképpen tovább növelik az élvezetet, bármilyen tálalási módnál.

Nézze meg a recept elkészítését a Laptopkonyha videóján!

Kattintson a képre! >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.