Laptopkonyha recept ínyenceknek

Rágyúrunk az ünnepekre: Pavlova falatkák

A Laptopkonyha legújabb receptje, amiről a következő jelzőket mondhatjuk és mondjuk is el: könnyű, szép és finom! Munkára fel!

2012.12.08 07:44laptopkonyha

Lássuk, mi kell hozzá!

6 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 tk gyümölcsecet
1 ek étkezési keményítő
(púpos ek)
A tetejére
5 dl habtejszín
2 - 3 ek porcukor
eper

Elkészítés ideje: 70 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

170 fokra előmelegítjük a sütőt.
A fehérjéket habbá verjük, közben beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk az ecetet, és a végén beleforgatjuk a keményítőt is.
Sütőpapírral leterített tepsibe 6-7 cm átmérőjű köröket kenünk a masszából, majd a tepsit betoljuk a sütőbe, és azonnal levesszük a hőt 130 fokra. Kb. 50 perc alatt szépen megsülnek – mehet a sütőbe a következő tepsi.

Amikor a habcsók-korongok kihűltek, felverjük a tejszínt a porcukorral. A habot habzsákba töltjük, és díszítjük vele a korongokat. A tetejére darabolt eperszemeket teszünk.

Nézze meg a recept elkészítését a Laptopkonyha videóján!

Kattintson a képre! >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.