Laptopkonyha recept ínyenceknek

Grízfelfújt borsodóval

A recept jó, a recept működik! Bárkinek sikerülhet! Hajrá! És a borsodó is gyerekjáték!

2012.11.23 06:30laptopkonyha

Lássuk, mi kell hozzá!

5 db tojás
összesen 10 ek cukor
8 ek búzadara
0.5 l tej
1 csomag vaníliáscukor
3 ek rum
A borsodóhoz
2 dl fehérbor
1 dl víz
fél citrom leve és reszelt héja
10 dkg cukor
1 kk liszt

Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége:1
Elkészítés költsége:1
Húsmentes étel

Elkészítés

5 tojás sárgáját 5 evőkanál cukorral kikeverünk.

A tojások fehérjéjét habbá verjük, majd hozzákeverjük a szép sárga masszához.

Beleteszünk 8 ek búzadarát. Összekeverjük.

Egy formát kivajazunk, megszórjuk búzadarával, beleöntjük a masszát, és 160 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Közben fél liter tejet felforralunk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és 5 ek kristálycukrot. (Tehetünk bele 3 ek rumot is.)

Amikor a tészta teteje már piros, a tej 1/3 részével megöntözzük, és visszatesszük 5-6 percre a sütőbe. Ezt még kétszer megismételjük.

Kivesszük, és ha kicsit kihűl, tálalhatjuk.

Tálalás

A grízfelfújtat szeleteljük, és borsodóval, lekvárral, vagy befőttekkel "kísérhetjük".

Nézze meg a recept elkészítését a Laptopkonyha videóján!

Kattintson a képre! >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.