Laptopkonyha recept ínyenceknek
Grízfelfújt borsodóval
A recept jó, a recept működik! Bárkinek sikerülhet! Hajrá! És a borsodó is gyerekjáték!
2012.11.23 06:30laptopkonyhaLássuk, mi kell hozzá!
5 db tojás
összesen 10 ek cukor
8 ek búzadara
0.5 l tej
1 csomag vaníliáscukor
3 ek rum
A borsodóhoz
2 dl fehérbor
1 dl víz
fél citrom leve és reszelt héja
10 dkg cukor
1 kk liszt
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége:1
Elkészítés költsége:1
Húsmentes étel
Elkészítés
5 tojás sárgáját 5 evőkanál cukorral kikeverünk.
A tojások fehérjéjét habbá verjük, majd hozzákeverjük a szép sárga masszához.
Beleteszünk 8 ek búzadarát. Összekeverjük.
Egy formát kivajazunk, megszórjuk búzadarával, beleöntjük a masszát, és 160 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Közben fél liter tejet felforralunk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és 5 ek kristálycukrot. (Tehetünk bele 3 ek rumot is.)
Amikor a tészta teteje már piros, a tej 1/3 részével megöntözzük, és visszatesszük 5-6 percre a sütőbe. Ezt még kétszer megismételjük.
Kivesszük, és ha kicsit kihűl, tálalhatjuk.
Tálalás
A grízfelfújtat szeleteljük, és borsodóval, lekvárral, vagy befőttekkel "kísérhetjük".