Mákos gubát ebédre!

Hosszú rudak mákkal - ugye, jól hangzik...?

Rendkívül egyszerű elkészíteni, mégis nagyon finom és mézzel is bolondítható a mákos guba - lássunk neki!

2012.04.05 06:29ma.hu

A Mákos guba sokak kedvence - lássuk, hogyan készül az igazi, hagyományos guba. Egyszerű és nagyszerű...

Fotó: makos-guba.infobomba.hu

Kalácstésztát készítünk, s ebből vékony, hosszú rudakat sütünk.

Ha megsültek és kihűltek, keresztben 1,5 cm-es karikákra vágjuk őket, és forró tejjel leöntjük.

Ügyeljünk, hogy a tészta megpuhuljon ugyan, mégse ázzon szét.

Leszűrve róla a tejet, kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd mézzel és tejjel megfőtt mákot keverünk bele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.