Mákos gubát ebédre!
Hosszú rudak mákkal - ugye, jól hangzik...?
Rendkívül egyszerű elkészíteni, mégis nagyon finom és mézzel is bolondítható a mákos guba - lássunk neki!
2012.04.05 06:29ma.huA Mákos guba sokak kedvence - lássuk, hogyan készül az igazi, hagyományos guba. Egyszerű és nagyszerű...
Kalácstésztát készítünk, s ebből vékony, hosszú rudakat sütünk.
Ha megsültek és kihűltek, keresztben 1,5 cm-es karikákra vágjuk őket, és forró tejjel leöntjük.
Ügyeljünk, hogy a tészta megpuhuljon ugyan, mégse ázzon szét.
Leszűrve róla a tejet, kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd mézzel és tejjel megfőtt mákot keverünk bele.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 23:07 A Hamász videófelvételt tett közzé a magyar-izraeli túszról
- 22:59 Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén
- 21:50 A Tesla Autopilot több száz balesethez és 14 halálesethez köthető - jelentés
- 20:05 Amerikai kémek szerint nem Putyin rendelte el Navalnij halálát - WSJ
- 19:00 Az ukrajnai segélyek nagy részét ellopták - francia pártvezető
- 18:40 Újabb 30 millió dolláros amerikai drón semmisült meg Jemen partjainál - CBS
- 17:36 Letartóztatták a moszkvai terrortámadás 12. gyanúsítottját
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06