Üdítő, nyárias íz egy hívogató süteményben

Frissüljünk fel nektarin tortával!

Jól esik egy frissítő, nyári ízekkel csalogató torta a tavasz közeledtével - a nektarin torta garantáltan nem feledhető.

2012.03.11 07:29ma.hu - Fotó: izbolygo.hu

A nektarin mellett őszibarackot is használhatunk a nektarin torta elkészítéséhez - az íze csaknem ugyanolyan lesz. Hogyan készül ez a finom édesség?

Fotó: izbolygo.hu

Hozzávalók 12 szelethez:

A tésztához:

- 300 gr finomliszt
- 200 gr stella margarin
- 100 gr porcukor
- 1 csipet só
- 1 tojássárgája

Továbbá:

- ½ l. tej
- ½ vaníliarúd
- citromhéj
- 5 tojássárgája
- 100 gr cukor
- 50 gr liszt
- 1 kg nektarin/őszibarack
- 1 citrom leve
- 4-5 fürt ribizli

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a sót és a tojássárgát, összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk és ½ órára hidegre tesszük.

A tejet felforraljuk a felhasított vaníliarúddal és 2 kisujjnyi citrom-héjjal, fedő alatt 10-15 percig pihentetjük, leszűrjük. A tésztát kerek lapra nyújtjuk, kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű, gyümölcstortaformát, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön (180 C-fok) világosra sütjük.

A formában hagyjuk kihűlni, lapos tálra csúsztatjuk. A krémhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és liszttel, felengedjük a vaníliás tejjel, lassú tűzön besűrítjük és a tésztába öntjük-simítjuk. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit lemetsszük.

A nektarint kettévágjuk, magját kiemeljük, vékony gerezdekre szeleteljük, meglocsoljuk citromlével, lecsepegtetjük.

Kívülről befelé haladva kirakjuk vele a torta tetejét, megszórjuk a ribizliszemekkel és 1 órára, ill. tálalásig hidegre tesszük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.