Lepje meg sárgabarack-pudinggal a vendégeit!

A csábítás barackkal az igazi!

A desszertek kedvelői között is bőven vannak, akik a szilárd sütemények helyett inkább a pudingokra szavaznak: az ő kedvencük lehet a sárgabarackpuding.

2011.12.19 06:29ma.hu - Fotó: tasteofbeirut.com

Ahogyan az összetevőkből is látni fogjuk, a sárgabarackpuding igazán bőséges desszert és nem egyik pillanatról a másikra készíthető el, ám az íze felülmúlhatatlan!

Fotó: tasteofbeirut.com

Hozzávalók 8 db 1,5 dl-es pudingformához:

- 3 zselatin (5 gr), ill. ¼ l tömeghez való zselatin
- 2 dl édeskés fehérbor
- 1+3+3 evőkanál porcukor
- 1 körömnyi fahéj
- 3 szegfűszeg
- 800 gr sárgabarack
- 3 evőkanál citromlé
- 8 hámozott mandula
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- ½ l. tej - 4 cl barackpálinka
- 1 kávéskanál étkezési keményítő
- 2 dl tejszín

A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, illetve a csomagoláson lévő utasítás szerint járunk el. A bort 1 evőkanál porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk, leszűrjük.

Elkeverjük a zselatinnal, a formákba töltjük, kihűtjük, ½ órára betesszük a hűtőbe. A barackokat leforrázzuk, meghámozzuk, kimagozzuk, meglocsoljuk a citromlével. 8 fél barack üregébe 1-1 szem mandulát nyomunk, a megdermedt borzselé tetejére tesszük.

A pudingporból, 3 evőkanál porcukorból és a tejből pudingot készítünk. A barack felét apróra felkockázzuk, lazán belekeverjük a pudingba és a formákba simítjuk, 3 órára behűtjük.

A maradék barackot összeturmixoljuk, 3 evőkanál porcukorral 5 percig főzzük. A pálinkában elkeverjük a keményítőt, a barack-püréhez adjuk és 1 percig, sűrűsödésig főzzük, kihűtjük.

Tálaláskor kemény habbá verjük a tejszínt. A formákat néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, kistányérokra fordítjuk belőlük a pudingot.

A barackmártással, tejszínhabrózsákkal és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.