Így készül a csábító édesség

Ne a cukrászdából vigye: Sacher torta otthonra

Ha a cukrászdában is előszeretettel választjuk ezt a külsőre is tetszetős, egyszínű, ám belül annál finomabb tortát, készítsük el otthon is!

2011.12.11 07:29ma.hu - Fotó: mylot.com

Ha megkívánjuk ezt a különlegesen finom tortafajtát, otthon is könnyedén elkészíthetjük magunknak, csak aztán nehéz lesz neki ellenállni! Hogyan készül a Sacher torta?

Fotó: mylot.com

Hozzávalók 12 szelethez:

- a tortalaphoz 12-12 dkg tortabevonó étcsokoládé
- liszt és vaj
- 16 dkg kristálycukor
- 6 tojás
- 1 evőkanál porcukor
- a csokoládémázhoz 40 dkg kristálycukor
- 1,5 cl víz
- 5 dkg tortabevonó étcsokoládé
- a töltelékhez 30 dkg sárgabaracklekvár

Előkészítése: Vízfürdő fölött (vagy mikrohullámú sütőben) megolvasztom a csokoládét és a puha vajjal, valamint a kristálycukorral habosra verem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek.

A csokoládés habhoz apránként hozzákeverem a tojássárgákat, majd beleforgatom a tojáshabot. Egy 23 cm átmérőjű tortaformába sütőpapírt teszek és a masszát egyenletesen belekenem. A sütőt 180 fokra előmelegítem.

Elkészítése: A tortát a sütőben kb. 55 percig sütöm, majd egy kevés por- cukorral behintett sütőpapírra fordítom. Két lapba vágom. Ha már langyos, a kevés vízzel kenhetőre kevert lekvárral mindkét lapot bekenem. A torta oldalát is megkenem a lekvárral és félreteszem.

A mázhoz a cukrot edénybe szórom, ráöntöm és vizet és szűrű szirupot főzök belőle, végül hozzáadom a darabokra tört csokoládét. Kis lángon addig főzöm, amíg sűrű, sima máz nem lesz belőle.

Közben folyamatosan keveregetem. A tortát rácsra helyezem, hogy a máz lecsoroghasson. A már nem forró mázat a torta tetejére öntöm, és széles pengéjű késsel a torta oldalát is bekenem. Hűtőszekrényben megdermesztem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.