Dióval és mákkal is nagyon finom

Hogy süssünk kelt beiglit otthon?

Ünnepi menükből sem maradhat ki, de egy kellemes délutánhoz is ideális kínálnivaló a kelt beigli - hogyan készítsük el otthon?

2012.03.25 07:29ma.hu

Gyakran eszünkbe jut, milyen jó lenne néhány szelet kelt beigli? A karácsonyok ízletes süteményét bármikor otthon is elkészíthetjük.

Fotó: biotechusa.hu

Hozzávalók:

- 20 dkg dió vagy mák
- 1 csomag mazsola
- 1 csomag élesztő
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 25 dkg liszt

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, beletesszük a lisztet, és a vajjal jól kidolgozzuk és megkelesztjük.

A darált diót vagy mákot mézzel és vízzel elkeverjük, rákenjük a tésztára, tekerjük és sütjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.