Dióval és mákkal is nagyon finom
Hogy süssünk kelt beiglit otthon?
Ünnepi menükből sem maradhat ki, de egy kellemes délutánhoz is ideális kínálnivaló a kelt beigli - hogyan készítsük el otthon?
2012.03.25 07:29ma.huGyakran eszünkbe jut, milyen jó lenne néhány szelet kelt beigli? A karácsonyok ízletes süteményét bármikor otthon is elkészíthetjük.
Hozzávalók:
- 20 dkg dió vagy mák
- 1 csomag mazsola
- 1 csomag élesztő
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 25 dkg liszt
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, beletesszük a lisztet, és a vajjal jól kidolgozzuk és megkelesztjük.
A darált diót vagy mákot mézzel és vízzel elkeverjük, rákenjük a tésztára, tekerjük és sütjük.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 8:02 Krausz Ferenc kapta idén a Műegyetem Neumann professzori címét
- 7:30 Három magyar bronz a para-asztaliteniszezők laskói vk-versenyén
- 6:59 Bakondi György: egyre inkább kritikussá válik a biztonság
- 5:58 Tour de Hongrie - Útinform: vasárnap Baranya, Somogy és Tolna vármegyében lesznek forgalomkorlátozások
- 23:03 Őrizetbe vettek egy novajidrányi férfit, aki életveszélyesen bántalmazott egy nőt
- 22:02 AM: Magasabb jövedékiadó-visszatérítés jár a gázolaj után
- 21:01 Ágh Péter: a kistelepülésekre erőforrásként kell tekinteni
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06