Tejszínhab, kakaópor, kókusz és vaníliás cukor...

Háromszínű, hűs és isteni!

Nem éppen kalóriaszegény, elkészítésére pedig szánni kell egy kis időt - cserébe viszont kapunk egy kiváló, finom és hűs háromszínű parfét!

2012.03.18 07:29ma.hu

Három lépésben készül, nem a leggyorsabb édesség - de megéri az íze. Így varázsoljunk otthon Háromszínű parfét!

Fotó: izbolygo.hu

Hozzávalók:

- 6 dl tejszín
- 3 púpozott evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2-3 evőkanál kókuszreszelék
- 2 dl eperpép

A tejszínt felforraljuk és hagyjuk kihűlni. Amikor szobahőmérsékletű, még fél órára tegyük be a mélyhűtőbe, mert így könnyebb kemény habot verni belőle. Először 2 dl tejszínt verünk fel, hozzákeverünk 1 púpozott evőkanál porcukrot, 2 evőkanál kakaóporral és a vaníliás cukorral.

Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával és belesimítjuk az első adag krémet. Mélyhűtőbe tesszük kb. 1 órára. A többi tejszínt közben hűtőszekrényben tartjuk.

A következő lépésben újabb 2 dl tejszínt verünk keményre, 1 evőkanál cukrot, vaníliás cukrot és kókuszreszeléket keverünk hozzá, majd a kakaós parféra simítjuk a fehér réteget. Ismét a mélyhűtőbe tesszük 1 órára.

Utoljára felverjük a maradék tejszínt, összekeverjük a turmixolt eperrel, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd az előző rétegre simítjuk és beborítjuk a fóliával.

Amikor megfagyott (3-4 óra múlva) fóliástól kiemeljük az őzgerincből és akkora darabot vágunk le egyszerre, amennyi rögtön elfogy. Majd a maradékot visszatesszük a hűtőszekrénybe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.