Ribizkelekvárral és mandulával az igazi

Tortát tojás nélkül? Itt az első változat

Tortát sütni tojás nélkül is lehet, ráadásul a sütemény éppoly finom lesz, mint egy átlagos módon készített édesség.

2012.03.16 07:29ma.hu

A tojásra érzérzékenyek különösen örülni fognak a ribizkelekváros, ízletes süteménynek, mely tojás nélkül készíthető.

Hozzávalók:

- 30 dkg sima liszt
- 30 dkg margarin
- 15 dkg vaníliás porcukor
- 35 dkg mandula
- 30 dkg ribizke lekvár

A leforrázott manduláról a héját lehúzzuk, száradás után kevés liszttel vagy porcukorral keverve daráljuk. Vajjal, liszttel, porcukorral összegyúrjuk.

A tésztát 5 részre vágjuk és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

A lapokat ribizke lekvárral megkenve egymásra rakjuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.