Ha van otthon karalábé, paprika és karfiol...

Milyen a száraz churry?

Csupa zöldség, csupa egészség - a száraz churry főként fűszerekkel, karfiollal, paprikával és karalábéval készülő egytálétel. Érdemes megkóstolni.

2012.03.08 06:29ma.hu

Ha van otthon karfiol, karalábé és paprika, a megszokott receptek helyett próbáljuk ki a Száraz Churry-t.

Hozzávalók 6 személyre:

- 4 tölteni való paprika
- 3 közepes zsenge karalábé
- 1 nagyobb fej karfiol
- 6 evőkanál ghí
- 2 babérlevél
- 3 kávéskanál mustármag
- 2 kávéskanál őrölt koriander
- 1 kávéskanál őrölt feketebors
- 1 kávéskanál őrölt erős paprika, só

Csumázzuk ki és vágjuk fel karikára a paprikát, a karalábét pedig kis kockákra. Szedjük rózsáira a megtisztított karfiolt. Tegyük a lábosba a ghít, és pirítsuk meg benne a fűszereket közepes barnára a következő sorrendben: mustármag, babérlevél, és a legvégén az őrölt koriander és az őrölt bors.

Rakjuk a lábosba a karalábét és fedő alatt pároljuk. Egy egészen kicsi vizet tehetünk alá. Amikor a karalábé már félig megpuhult, adjuk hozzá a karfiolt és a paprikát.

Keverjük jól össze és pároljuk az egészet puhára fedő alatt. A végén sózzuk meg. Szükség esetén pótoljuk az elfőtt vizet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.