Más gyümölcsök is bevethetők

Tofus pite almával - egészség és csábítás

Aki szereti a tofuval készülő ételeket, ne hagyja ki a süteményeket sem - a tofus pite almával vagy bármilyen más gyümölccsel készítve nagyon ízletes.

2012.03.07 06:29ma.hu

Számos finomság készíthető tofu felhasználásával is - tofus pite is! Alapvetően almával készül, de adhatunk a töltelékhez mandarint vagy más gyümölcsöt is.

Fotó: finom-falatok.blogspot.com

Hozzávalók:

- 400 g teljes őrlésű búzaliszt
- 150 g vaj
- 2 evőkanál búzakeményítő
- 4 kanál méz
- csipetnyi tengerisó

A töltelékhez:

- 400 g fehér tofu (szójatúró)
- 50 g mazsola
- 3-4 szem alma
- 1 rúd vanília
- 1 citrom reszelt héja
- 4-5 evőkanál méz

Összegyúrjuk a tésztát az alkotóelemekből és felét egy tepsibe terítjük. A töltelékhez a tofut villával összetörjük, belereszeljük az almát, a citromhéjat.

A vaníliarudat hosszában ketté vágjuk, és a belsejét adjuk a töltelékhez (a megmaradt rudat még felhasználhatjuk). Majd beleszórjuk a mazsolát, édesítjük, végül jól összedolgozzuk és a formába terített tésztára öntjük.

A tészta másik feléből rácsot készítünk a sütemény tetejére és megsütjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.