Kaporral és tejföllel finom köret válik belőle

Grillhez, pirítóshoz ideális az újburgonya!

A megszokottaktól kissé eltérő köretet szeretnénk? Ízleljük meg a kapros újburgonyát. Nem nehéz elkészíteni, finom és bármilyen húshoz ideális.

2012.02.27 06:29ma.hu

A kapros újburgonya nemcsak köretként ízletes bármilyen grill húshoz, vajas pirítós mellé is adható!

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 csokor kapor
- darabka póréhagyma
- őrölt bors
- só
- 2 dl tejföl
- 1 tubus majonéz
- 2 db paradicsom
- 1 kg (kis szemű) újburgonya

A megtisztított újburgonyát sós vízben megfőzzük, lehűtjük, karikára vágjuk. Keverőtálban összekeverjük az apróra vágott kaprot, a finomra vágott póréhagymát, a kockára vágott paradicsomot, a majonézt és a tejfölt.

Sózzuk, megszórjuk borssal és a kihűlt újburgonyát megforgatjuk benne. Hűtőben ½ órát hidegen tartjuk, mielőtt tálaljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.