Darált hússal, burgonyával és zöldségekkel készül

Spanyolul milyen a felfújt?

Az előkészületek miatt több időbe telik, ám páratlan ízével kárpótol bennünket a spanyol felfújt - hogyan készül ez a remek étel?

2011.10.18 06:29ma.hu

Kicsit több időt igényel a spanyol fejfújt előkészítése, majd összerakása és kisütése - de az ízért megéri!

Hozzávalók 4 személyre:

- 60 dkg burgonya
- 30 dkg darált marhahús
- 1-1 db zöld-, sárga, narancs-, vagy piros színű paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 3 tojás
- 3 evőkanál tejföl
- 2 dl joghurt
- 15 dkg reszelt ementáli sajt
- 1-1 evőkanál olaj és vaj
- só
- köménymag
- törött bors
- a formához 1 evőkanál olaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa

Előkészítése: A burgonyát héjában megfőzöm, közben a tojást össze-keverem a tejföllel és a joghurttal, valamint a reszelt sajt felével. A zöldpaprikákat megmosom, és egyforma vékony csíkokra szeletelem. A hagymát hámozás után finomra aprítom, az olajon megfuttatom, majd ráteszem a darált húst, és a fűszerekkel ízesítem.

Ezután belekeverem a reszelt sajt felét és a joghurtot. Jól összekeverem, és lehúzom a tűzről.

Elkészítése: a kikent formába karikázok egy sor főtt burgonyát, erre rákenem a sajtos-hagymás húst, majd a tetejére szép sorban elrendezem a színek szerint csoportosított zöldpaprika csíkokat.

A megmaradt tejföllel lelocsolom és a reszelt sajttal meghintem. Előmelegített, forró sütőben kb. 35 percig közepes lángon sütöm.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.