Igényel egy kis előkészületet, de megéri!

Csirke és tojás: a titok csak a rétegek száma!

A csirke mindig jó választás egy ízletes ebédhez, ha azonban egy új variáció kerül az asztalra, mindenki örül majd!

2011.10.16 07:29ma.hu - Fotó: frecklesandfun.blogspot.com

A rakott csirkemell igényel némi előkészületet, de megéri: titka a rétegezés, páratlanul finom étel válik belőle!

Fotó: frecklesandfun.blogspot.com

Négy kifilézett csirkemellet nagyobb darabokra vágunk és 2 órára - lehet hosszabb időre is - tejbe áztatjuk.

Egy tűzálló tál alját vékonyan beolajozzuk, az alaposan lecsöpögtetett mellfilé egyik oldalát sózzuk, a másikat pedig megszórjuk ételízesítővel.

Rakunk egy sor húst, a tetejére tojásokat ütünk, enyhén sózzuk. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg tart a hús. A tojások száma étvágyunktól függ.

A tetejére 1 pohár tejfölt kenünk. Megszórjuk reszelt sajttal és őrölt szerecsendióval. Az ételt gazdagíthatjuk még apróra vágott gombával is. Forró sütőben készre sütjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.