Szép pirosra, ropogósra...

A csirke konyhasón sül, de ez titok!

Hallhattunk már eleget a túlzott sófogyasztás hátrányairól, ám vannak receptek, amelyekből a sót egyszerűen nem lehet kihagyni.

2011.10.04 06:29ma.hu - Fotó: beachloverkitchen.com

A nem a legegészségesebb ízesítőnk, sőt. A túlzott sófogyasztásért könnyen betegségekkel fizethetünk, ám ha mértékkel alkalmazzuk, egy-egy fogáshoz ideális ízfokozó. Ilyen a konyhasón sült csirke is.

Hogyan is készül? Szerezzünk be egy 1,5 kg-os csirkét. Szárnyainak a végét és a nyakát vágjuk le.

Ezután tepsibe terítünk 1 kilogramm sót, ráfektetjük a csirkét és sütőben, kb. 1 órán át sütjük. A só átjárja, így szép pirosra sül. Tetszés szerinti köret készüljön hozzá!

Fotó: beachloverkitchen.com

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.