Ananásszal és curryvel nem lesz unalmas...

Így pörgesd fel a csirkét!

Ha szeretjük a sült csirkét, de már meguntuk valamennyi elkészítési módját, próbáljuk ki egy kis ananásszal!

2011.09.27 06:29ma.hu - Fotó: geniuscook.com

Ananásszal, fehérborral és curry-vel megbolondítva egyáltalán nem lesz unalmas íze a megszokott csirkemellfilének...

Hozzávalók:

- 3-4 evőkanál olaj
- 5 dkg margarin
- 2 nagyobb csirkemellfilé
- 1 dl édes fehérbor
- liszt - bors, só
- 1-2 szem őszibarack
- 4-5 ananászkarika vagy ennek megfelelő darabok

A húst hüvelyknyi vastag csíkokra vágjuk, sós-borsos lisztben megforgatjuk, majd az olaj és a margarin keverékén hirtelen megsütjük. Kevés bort és ananászlevet öntünk alá. Lassú tűzön pároljuk.

Ha puha, kivesszük, visszamaradt levében megforgatjuk a gyümölcs-kockákat, majd kivesszük és összekeverjük a hússal.

A levét 1,5 kávéskanál liszttel megszórjuk, megkeverjük, felengedjük a mara-dék borral, ha sűrű, kevés ananászlevet is önthetünk bele. Currys rizzsel kínáljuk, a húst tálaláskor locsoljuk meg mártással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.