Megéri megkóstolni!

Könnyű étel, mégis gazdag: kelkáposzta márványsajttal

A különleges saláták kedvelőinek ajánlható a márványsajtos kelkáposzta-saláta, mely pirított kenyérszeletekkel főételként is fogyasztható.

2011.09.23 06:29ma.hu

Nem túl gyors az elkészítése, a kelkáposzta saláta márványsajttal mégis olyan üdítő újdonság, hogy érdemes rászánni az időt és megkóstolni!

Hozzávalók 4 személyre:

-
50 dkg kelkáposzta
- 2 db savanykás alma
- 1 kis szál póréhagyma
- a mártáshoz 10 dkg jó érett, puha márványsajt
- 2 dl joghurt
- 1 evőkanál majonéz
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 2 gerezd fokhagyma
- köménymag
- só

A mártáshoz a joghurtot simára keverjük a majonézzel, majd hozzáadjuk a megmosott, finomra metélt petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát. Kevés dióval, köménymaggal és borssal fűszerezzük, végül belekeverjük a villával összetört (vagy megreszelt) sajtot.

A mártáshoz befedjük, és a hűtőszekrényben jól lehűtjük. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk és leszárítjuk. Csíkokra vágjuk, ezután az ugyancsak megmosott, kicsumázott, de héjas almával együtt a húsdaráló legdurvább lyukú tárcsájával ledaráljuk, és amilyen gyorsan csak lehet, belekeverjük a mártásba.

Salátás tálba öntjük, a tetejét fóliába lefedjük, és a hűtőszekrényben néhány órán keresztül érleljük. Pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.