Kiváló zöldséges ebédnek való...

Kell káposzta? Sajttal és sülve egye!

A káposztarajongóknak ideális ebéd-ötlet lehet a sajtos, sült kelkáposzta: igazi újdonság, ráadásul nagyon ízletes.

2011.09.19 06:29ma.hu

Ha kedveljük a zöldséges ételeket, és valami újdonságra vágyunk, próbáljuk ki a sült kelkáposztát sajttal.

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 fej (70-80 dkg) kelkáposzta
- 10 dkg reszelt ementáli sajt
- 2 evőkanál zabkorpa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 teáskanál mustár
- késhegynyi törött bors
- a mártáshoz 2 dl tejföl
- 1 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- a tepsihez 1 evőkanál olaj és ugyanennyi zsemlemorzsa

A kelkáposztáról letisztítom a külső, fonnyadt részeket, majd leveleire szedem és forrásban lévő sós vízben 3 percig főzöm. Ezután leszűröm és félreteszem. A hagymát tisztítás után nagyon finomra vágom.

A zabkorpát összekeverem az egyik tojással, megsózom, megborsozom, hozzáadom a hagymát, a reszelt sajt felét és a mustárt. Egy kisebb tepsit kikenek és morzsával behintem. A margarint habzásig hevítem a liszttel, felöntöm a tejjel, és kevergetés közben sűrűre főzöm. Hagyom, hogy kissé kihűljön.

A sajtos keverékkel megkenem a kelleveleket és szorosan össze-csavarva, két végüket behajtom. A kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakom. A megmaradt tojást habosra keverem a tejföllel és a fehér mártáshoz adom.

Sóval, borssal ízesítem, majd ráöntöm a kel-tekercsekre. Előmelegített, forró sütőben szép barnáspiros kérget sütök a tetejére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.