Sültek mellé, de főzeléknek is remek

Kukoricázzunk: ideális köret kaporral!

Különösen jó ötlet a nehezebb köreteket nem kedvelőknek egy kicsit megbolondított kukoricasalátát készíteni a főételhez.

2011.09.15 06:29ma.hu - Fotó: gardening-techniques

Sült húsok mellé köretnek, de főzeléknek is ideális ez a könnyedén elkészíthető étel: a kukoricasaláta kaporral.

Fotó: gardening-techniques

Hozzávalók:

- 80 dkg (2 doboz) konzerv kukorica
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 1 csokor kapor
- 3 dkg margarin
- ízlés szerint vegeta
- törött fehér bors

A kukoricát leszűrjük. A levét összekeverjük a keményítővel és a tejszínnel. A kaprot megmossuk és finomra aprítjuk. A forró margarinon megforgatjuk a kukoricaszemeket, majd ráöntjük a keményítős tejszínt.

Rászórjuk a vegetát és a borsot, majd folytonos kevergetés közepette sűrűre főzzük. Végül belekeverjük a kaprot, de már nem forraljuk, csak befedjük.

Ünnepi sült mellé köretnek tálaljuk, vagy főzelékként, feltéttel avagy nélküle kínáljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.