A diós rudacska ideális - egy kis tejjel

Ez az igazi a vasárnapi kávé mellé...

A dióval készült sütemények kedvelői örömmel vennék vasárnap délutáni kávéjuk mellé ezt a könnyen elkészíthető, diós finomságot.

2011.09.11 07:25ma.hu

A mákos süteményekhez hasonlóan a diósaknak sem igen tudunk ellenállni, különösen ha az könnyed, omlós és olyannyira kézre áll, hogy egymás után kapkodjuk be...Őszi hétvégékre, kávé, tea ideális lehet a diós rudacska.

Fotó: macsfalatok.hu

Hozzávalók:

- 25 dkg dióbél
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 egész tojás + 1 tojás sárgája

Összegyúrjuk, deszkán kinyújtjuk
és a tetejére tesszük a következő krémet:

A megmaradt tojásfehérjét 12 dkg porcukorral és kevés citromlével jó keményre keverjük (ha van, géppel).

Rudakra vágjuk, majd kizsírozott, lisztezett tepsiben nem sütjük, csak szárítjuk! Jó étvágyat hozzá!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.