A zöldséges marharagu ínycsiklandó választás

Öntsük nyakon a marhát borral!

Nem kell a marhához mindig galuska vagy burgonya, zöldséggel ugyanolyan finom étel készíthető belőle. Egy kis tarhonya azért nem árt...

2011.09.09 06:29ma.hu

Azon húsimádók kedvence lehet ez az étel, akik szívesen fogyasztanak zöldségeket is hozzá. A zöldséges marharagu így készül:

Fotó: beerhaikudaily.com

Hozzávalók 4 személyre:

- 40 dkg marhacomb
- 2 dkg sárgarépa
- 3 evőkanál olaj
- 1 tasak pörkölt alap
- 20 dkg zöldbab
- 1 dl vörösbor

A marhahúst megmossuk, falatnyi kockákra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. Az olajat felforrósítjuk és megpirítjuk benne húst.

Felöntjük 3 dl vízzel, hozzáadjuk a pörkölt alapot és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a zöldbabot, a sárgarépát, majd felöntjük a vörösborral. Lassú tűzön készre főzzük. Tarhonyával körítve tálaljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.