Rozmaringot a salátába!

Bolonduljon meg a kukorica saláta is!

Noha azt gondolhatjuk, salátákból nem lehet nagyon újat mutatni nekünk, kimeríthetetlen a választék, csupán az összetevőket kell ügyesen összeválogatni.

2011.09.13 06:29ma.hu

Nemcsak egyszerűbb salátákhoz lehet felhasználni a kukoricát. A rozmaringos kukoricasaláta például nemcsak fantáziadós, de nagyon ízletes is!

Hozzávalók:

-
60 dkg kukorica
- 20 dkg marinált paradicsompaprika (leve nélkül)
- 1 nagy fej vöröshagyma, v. 1 szál póréhagyma fehér része
- 2 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 1 teáskanál szárított rozmaring, v. egy ágacska felvagdalt friss rozmaring - 3 evőkanál száraz fehérbor
- csipetnyi cukor
- só
- törött fekete bors

A majonézt, a tejfölt, a bort, a sót, a cukrot, a rozmaring felét és a törött borsot salátás tálban simára keverjük. Hűtőszekrényben jól lehűtjük. A vöröshagymát (v. póréhagymát) tisztítás után vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. 15 percig hagyjuk állni.

Közben a marinált paprikát nagyon vékony csíkokra metéljük. A konzerv kukoricát csak leszűrjük. A kukoricát, a hagymát és a marinált paprikát a mártásba forgatjuk, átkeverjük, lefedjük és a hűtőszekrényben néhány órán keresztül érleljük.

Tálalás előtt meghintjük a megmaradt rozmaringgal és pirított kenyérszeletkékkel kínáljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.