Nem lehet megunni, főleg ilyen bundában!

A karfiol mártásban, fehérborral az igazi!

A könnyed ételek kedvelőinek kedvence lehet a sült karfiol szezámmagos bundában - mellé fehér száraz bor ajánlott...

2011.09.08 06:29ma.hu

A karfiolnak is számos elkészítési módja van, ez a viszonylag egyszerű, mégis igen finom szójamártásos változat is sokak tetszését elnyerheti.

Hozzávalók:

- 1 nagy fej karfiol
- 4 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál apróra vágott póréhagyma
- 6 evőkanál szójamártás v. Worcestershire-mártás
- 2 evőkanál olaj
- késhegynyi őrölt fekete bors

A karfiolt rózsáira szedjük, 5 percre lobogó forró vízbe szórjuk, majd lecsöpögtetjük. Közben a szezámmagot aranybarnára pirítjuk. Az apróra vágott póréhagymát a szója- (vagy Worcester)-mártással és olajjal összekeverjük.

A karfiolrózsákat először ebben forgatjuk meg, utána pedig a szezámmagban. Tűzálló tálba rakjuk, borssal megszórjuk, és forró sütőben 4-5 percig sütjük.

Italajánlat: száraz fehér bor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.