Diétázók is szeretni fogják

Még legyen harapható: könnyű ebéd karfiolból és tojásból

Egy egészen diétás ételt ajánlunk a figyelmükbe, vegetáriánusok is szeretni fogják: karfiollal és tojással készül, mégis laktató és finom.

2011.09.14 06:29ma.hu

Ha könnyed, főként nem hizlaló összetevőkből készült ételre vágyunk, melegen ajánlott a karfiolos tojás. A karfiolt a tojás és fűszer keverékével öntjük le, remek ízt adva ezzel neki.

Hozzávalók 4 személyre:

- 50 dkg tisztított karfiol (mélyhűtött is lehet)
- 4 tojás
- 5 evőkanál tej
- 4 evőkanál olaj
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
- 2 dl sovány tejföl
- 1 evőkanál vegeta
- 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál törött fehér bors
- késhegynyi őrölt borókabogyó

A megtisztított, megmosott és kis rózsáikra szedett karfiolt nagy méretű, lapos serpenyőben elterítjük, a tojásokat habosra felverjük, belekeverjük a lisztet, a tejfölt és a tejet, majd megsózzuk, megborsozzuk.

Beleszórjuk a borókabogyót és a megmosott, finomra vágott petrezselyemzöld felét. A karfiollal teli serpenyőt a tűzre tesszük, rácsorgatjuk az olajat és felforrósítjuk.

Ezután ráöntjük a tojásos-fűszeres keveréket. A serpenyőt ide-oda rázogatva, keverés nélkül szilárdulásig sütjük a tojást. Ha az alja már megsült, de a tetején még folyik a massza, falapáttal alányúlunk és megdöntjük az edényt, majd aláfolyatjuk a tojást.

Négy részre osztjuk és azonnal tálaljuk a tetejére szórt petrezselyemzölddel. (Akkor jó igazán, ha a karfiol még harapható, tehát nem nagyon puha).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.