Mártással kínálva az igazi

Fehér borban lesz mámoros a csirke

Ízesítsük fűszerekkel és gombával a csirkét, és ne felejtsünk fehér száraz bort adagolni hozzá! Fenséges élményben lesz részünk.

2011.09.10 06:29ma.hu

Ha már unjuk a szokványos szárnyasos recepteket, próbáljuk ki a mártásos csirkét. Elkészítése igen egyszerű.

Hozzávalók:

- kb. 1,2 kg-os csirke (v. csirkemell)
- 15 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 8 dkg vaj, v. margarin
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 dl tejföl
- 1 erőleveskocka
- só - őrölt bors
- csipetnyi őrölt bazsalikom

A mártáshoz a megtisztított, apróra vágott hagymát a vaj vagy margarin harmadán megfuttatjuk.

A felszeletelt gombát hozzáadjuk, néhány percig kevergetve együtt sütjük, majd a borban simára kevert tejföllel felengedjük. Az erőleveskockát belemorzsoljuk, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítve még 5 percig forraljuk.

A csirkét (vagy a melleket) 8 darabba vágjuk, a maradék vajon hirtelen átsütjük, és a mártással leöntjük. Ha túl sűrű, egy kevés vízzel hígítjuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. Főtt rizzsel, galuskával vagy kifőtt tésztával tálaljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.